Tort cu crema de mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu crema de mere trebuie sa il incercati pentru ca este un tort cu care veti impresiona, indiferent de ocazie.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 4 oua
    • 210 gr faina
    • 130 ml lapte
    • 230 gr unt
    • 350 gr zahar tos
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 1,5 kg mere
    • 75 ml suc de mere
    • 200 g zahar brun
    • 2 linguri coniac
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1/4 lingurita nucsoara macinata
    • 5 cuisoare
    • 3 stelute de anason
    • 1 plic gelatina
    • sare

    PENTRU BEZEA:

    • 3 albusuri
    • 200 gr zahar pudra
    • sare
     

     

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se bat ouale cu laptele si esenta de vanilie si se lasa deoparte. Se­parat, se amesteca faina, sarea, zaharul, praful de copt. Apoi, in acest amestec uscat se adauga untul la temperatura camerei si se amesteca pana se obtine un aluat nisipos.
  2. Se adauga 2/3 din amestecul de oua, se amesteca si apoi se adauga restul si se amesteca pana ce se obtine un aluat fluid care se imparte in trei. Apoi, fiecare parte se toarna in tava rotunda unsa cu unt si presarata cu faina si se coace 10-15 minute. Dupa copt, fiecare parte se taie in doua si vor rezulta 6 foi de blat.
  3. Pentru crema, merele rase se pun la fiert cu sucul de mere si toate aromele, plus zaharul si coniacul. Se lasa la fiert circa 10 minute, apoi se indeparteaza condimentele mari si se lasa sa se racoreasca. intre timp, se prepara gelatina conform indicatiilor de pe plic si se amesteca usor in mere.
  4. Pentru bezea, se mixeaza albusurile cu sarea pana incepe sa se formeze spuma. Apoi se adauga zaharul si se continua baterea pana ce se obtine o spuma tare.
  5. Tortul se monteaza in tava rotunda in care s-au copt foile si se asaza alternativ o foaie si crema de mere, pana la epu­izarea ingredientelor. Se imbraca tortul cu spuma de albus si, apoi, se finiseaza cu ajutorul unui pistol cu gaz si se lasa la rece pentru trei ore inainte de servire.

Recomandari

Torturi