Tort cu crema de cacao-varianta 1

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu crema de cacao este un tort special acre este in topul preferintelor acelora care sunt pasionati de ciocolata.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 300 gr zahar
    • 5  linguri nuca macinata
    • 1 varf cutit de bicarbonat
    • 4 galbenusuri
    • 10 linguri de apa
    • 200 gr faina
    • 4 albusuri

    PENTRU CREMA:

    • 200 gr zahar
    • 3 linguri faina
    • 100 gr nuci pralinate
    • 1 plic zahar vanilat
    • 250 gr unt
    • 50 gr cacao
    • 150 ml lapte
    • 1 lingura rom

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga cate o lingura cu apa pe rand si se freaca continuu, apoi se adauga treptat faina amestecata cu bicarbonatul.Dupa ce s-a adaugat toata faina se incorporeaza nuca si albusurile de ou batute spuma tare.
  2. Se unge cu unt o forma de tort, se toarna in ea compozitia si se coace in cuptor, la foc mic. Cand blatul este copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca acteva minute, dupa care se scoate din forma si se taie in 2-3 parti, pe orizontala, apoi se umple cu crema.
  3. Crema se prepara astfel: se freaca bine untul cu zaharul pana cand zaharul s-a topit iar crema devine ca o spuma. Se adauga romul, vanilia si cacaua si se freaca bine.
  4. Se amesteca bine 3 linguri cu faina cu laptele  adaugat treptat, apoi se pune pe foc si se lasa sa fiarba 8 minute, amestecand contiuu pana cand consistenta este ca la ciulama. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca, dar se mai amesteca ca sa nu se faca coaja deasupra. Cand s-a racit, se pune cate o lingura din ciulama in crema de unt si se amesteca pana cand se adauga toata.
  5. Se ard 3 linguri de zahar si se amesteca cu nuca, se lasa sa se raceasca, apoi se piseaza pe un blat umezit cu apa. Nuca sfaramata se adauga in crema si se omogenizeaza compozitia.

Recomandari

Torturi