Tort cu branza si lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tort cu branza si lamaie este un desert rapid care nu necesita coacere.Este varianta ideala cand aveti de preparat multe feluri de mancare sau pentru zilele cand nu aveti timp de stat in fata aragazului.

Ingrediente

    PENTRU BAZA:

    • 10 biscuiti digestivi
    • 75 gr unt topit
    • 1 lingura miere de albine

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 700 gr branza mascarpone
    • sucul si coaja rasa de la 2 lamai
    • 350 gr zahar pudra
    • menta, pentru ornat

    PENTRU SOS:

    • 450 gr fructe congelate (la alegere)
    • 100 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron se amesteca biscuitii sfaramitati cu untul topit si cu mierea de albine pana se obtine un aluat omogen care se pune intr-o tava de tort cu marginile detasabile. Se taseaza si se niveleaza pe toata suprafata tavii, apoi se baga la frigider pentru  30 de minute.
  2. Pentru umplutura, se amesteca într-un castron branza mascarpone, zeama de lamaie si coaja de zahar pudra pana se omogenizeaza. Nu amestecati compozitia prea mult, ca acest lucru va face ca acesta sa se taie.
  3. Umplutura se pune in tava de tort peste baza de biscuiti si se baga la frigider pentru 2 ore.
  4. Pentru sos se amesteca intr-un blender fructele cu zaharul pudra pana se obtine un sos dulce care se pune pe fiecare felie de tort numai in momentul servirii adaugand si putina menta proaspata pentru o  aroma racoritoare.

Recomandari

Torturi