Tort cu branza si fructe exotice

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tort cu branza si fructe exotice este un desert delicios care desi pare complicat puteti fi sigur ca va fi pe placul tuturor.Aspectul deosebit in combinatie cu gustul delicios va aduce numai laude la adresa calitatilor dvs de bucatar.

Ingrediente

    PENTRU BAZA:

    • 10 biscuiti digestivi mari
    • 5 biscuiti cu ghimbir sau turta dulce
    • 85 gr unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 675 gr crema de branza
    • 150 ml frisca lichida
    • 140 gr zahar pudra
    • 3 oua
    • coaja rasa de la 3 lamai

    PENTRU TOPPING:

    • 1/2 ananas proaspat
    • 4 buc maracuja-fructul pasiunii(proaspete sau din compot)
    • 300 ml frisca lichida
    • zahar pudra dupa gust


Instructiuni de preparare

  1. Intr-un blender se macina impreuna biscuitii digestivi cu cei cu ghimbir pana se obtine un pesmet fin. Se adauga untul topit si se mixeaza putin cat sa se lege un aluat care se pune pe fundul unei tavi de tort cu marginile detasabile. Se taseaza si se niveleaza pe toata suprafata tavii, apoi se baga in cuptorul incins pentru 10-15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca.
  2. Intre timp, se prepara umplutura.Intr-un castron incapator se amesteca crema de branza, frisca lichida, zaharul si ouale batute putin. Se adauga coaja de la lamai, apoi cu ajutotul unui mixer se omogenizeaza compozitia, pana se obtine o crema de consistenta smantanii.
  3. Umplutura se toarna peste baza de biscuiti, se niveleaza si se baga la cuptor pentru o ora. Cand prajitura este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se baga la frigider pentru inca o ora.
  4. Dupa ce a stat cel putin o ora la frigider se inlatura marginile detasabile ale tavii.
  5. Ananasul se curata de coaja si de miezul lemnos si se taie felii subtiri care se pun intr-un caston. Fructele de maracuja se curata de pulpa care se faramiteaza si se pun peste feliile de ananas si se amesteca.
  6. Frisca lichida se bate spuma cu ajutorul unui mixer si daca e nevoie se indulceste cu zahar pudra,dupa gust.
  7. Inainte de a fi servit tortul se glazureaza cu frisca batuta si se adauga din belsug amestec de ananas cu maracuja.

Recomandari

Torturi