Tort cremos cu nuca de cocos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cremos cu nuca de cocos este un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti sa ii surprindeti pe cei dragi cu un desert desavarsit.

Ingrediente

    PENTRU TORT:

    • 100 gr zahar
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 6 oua
    • 130 gr nuca de cocos uscata

    PENTRU UMPUTURA SI DECOR:

    • 180 gr caise uscate
    • 130 gr zahar
    • 300 ml frisca grasa
    • 150 ml zeama de portocale
    • 130 nuca de cocos uscata
    • 1 lingurita zeama de lamaie
    • 3 linguri nuca de cocos rasa, proaspata si putina nuca de cocos prajita

    USTENSILE:

    • forma de tort

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 45 minute

  1. Bateti galbensuurile de ou cu  zaharul pana cand amestecul se ingroasa si se deschide la culoare. Incorporati rpin rasturnare nuca de cocos uscata si esenta de vanilie. bateti albusurile spuma tare, incorporandu-le la final in amestec. Turnati compozitia in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina, apoi coaceti-o circa 45 de minute. Cand este gata lasati blatul sa se raceasca pe un gratar, apoi taiati-l in doua, pe orizontala.
  2. Incalziti la foc mic zeama de portocale, intr-o craticioara si adaugati caisele. Luati craticioara de pe foc si acoperiti-o cu un capac. lasati-o asa pana se coace tortul. Stropiti nuca de cocos uscata cu apa rece, ca sa se inmoaie apoi lasati-o deoparte. Turnati 90 ml de apa intr-o cratita, impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. fierbeti la foc mic 5 minute, iar apoi adaugati nuca  de cocos si mai fierbeti tot la foc mic pana cand nuca de cocos devine cremoasa, iar zaharul este complet dizolvat. Scoateti caisele din zeama de portocale si lasati-le sa se scurga pe un servet de hartie. bateti crema pana se ingroasa.
  3. Pentru a asambla tortul, ungeti blatul de jos cu amestecul de nuca de cocos, asezati caisele peste crema, iar apoi ungeti cu inca un strat de crema. Asezati al doilea blat peste umplutura, imbracati tortul in frisca batuta si decorati-l cu nuca de cocos proaspat rasa sau prajita.

Recomandari

Torturi