Tort Ceas

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru acele momente festive cand doriti sa ii surprindeti pe cei dragi este momentul sa le preparati un delicios tort Ceas. Decorarea lor si culorile folosite tin numai de imaginatia dvs.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 300 gr zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 12 oua
    • 300 gr faina
    • coaja rasa de lamaie

    PENTRU CREMA MARO:

    • 280 gr zahar
    • 200 gr ciocolata de menaj
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 150 gr alune
    • 8 galbenusuri
    • 400 gr unt
    • esenta de rom
    • 8 linguri lapte

    PENTRU  CREMA DE BUDINCA DE CAPSUNE:

    • 4 linguri zahar
    • 100 gr unt
    • 1 plic budinca de capsuni
    • 250 ml lapte

    PENTRU GLAZURA DE CARAMEL:

    • 2 plicuri glazura de caramel

    PENTRU SIROP:

    • 150 gr zahar
    • esenta de rom
    • 300 ml apa

    PENTRU DECOR:

    • 2 linguri faina
    • 100 gr ciocolata
    • jeleuri verzi
    • 2 oua
    • 2 linguri zahar
    • 1 lingurita ulei
    • 100 ml frisca lichida

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati continuu. Adaugi galbenusurile pe rand, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si faina in ploaie, amestecand usor de jos in sus. torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina, apoi dai la cuptor, la foc moderat.
  2. Pentru crema maro freci galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi treptat laptele. Bati cu telul energic, la bain-marie pana cand se ingrosa, apoi o iei de pe foc si adaugi ciocolata rasa, vanilia si esenta de rom. Amesteci bine si lasi apoi crema sa se raceasca.
  3. Freci untul spuma, apoi adaugi cate o lingura din compozitia cu ciiocoltata, pana o incorporezi pe toata. In jumatate din crema adaugi alunele macinate, iar cealalta jumatate  o pastrezi ca sa imbraci tortul.
  4. Pentru crema de budinca, prepari budinca conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi o amesteci cu untul frecat spuma.
  5. Din oua, zahar si faina faci o compozitie de pandispan pe care o coci in tava mare de la aragaz. Obtii o foaie subtire din care tai repede, cat este calda fasii de 2-3 cm latime si de 7-8 cm lungime. Le asezi imediat pe sucitor si pe presezi sa se arcuiasca. Topesti ciocolata la bain-marie, apoi ungi fasiile de pandispan cu ajutorul unei pensule.
  6. Cand crema si blatul sunt complet reci se asambleaza tortul. Blatul il tai in 3 foi pe care le insiropezi. Pui o foaie de blat pe un platou, intinzi crema maro cu alune, apoi alta foaie de blat insiropata, crema roz si apoi puui ultima foaie de blat insiropata.
  7. Glazura de caramel, preparata conform indicatiilor de pe ambalaj o torni calda peste tort si o  intinzi repede cu un cutit. Pe lateral imbraci tortul in crema de ciocolata. Desprinzi cu grija fasiile de pandispan invetite in ciocolata, le asezi pe marginea tortului, iar la imbinari  le decorezi cu ciocolata, cu ajutorul cornetului.
  8. Din jeleuri verzi faci cifrele ceasului si decorezi tortul cu frisca.

Recomandari

Torturi