Tort aromat de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul aromat de ciocolata este un tort special, aromat si foarte apetisant, pe care il puteti prepara ca simplu desert sau cu ocazia unor evenimente din viata dvs!

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 10 linguri zahar
    • 7 linguri faina
    • 10 oua
    • 3 linguri cacao
    • 1 plic praf de copt

    PENTRU CREMA:

    • 200 gr unt
    • 2 linguri cacao
    • 5 linguri apa
    • 250 gr ciocolata
    • 4 galbenusuri
    • 100 gr zahar
    • 1 esenta de vanile sau de rom

    PENTRU GLAZURA:

    • 150 gr zahar
    • 20 gr unt
    • 100 gr cacao
    • 100 ml lapte
    • 50 gr ciocolata de menaj

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului separi albusurile de galbenusuri si freci galbenusurile, adaugand, pe rand, cate o lingura de cacao.
  2. Dupa  ce ai incorporeat toata cacaua, adaugi treptat si faina amestecata cu praful de copt. Bati albusurile spuma cu zaharul si amesteci compozitia cu cea de galbenusuri. Dupa ce s-a omogenizat, torni compozitia intr-o forma de tort tapetaat cu hartie de copt unsa cu ueli si presarata cu faina, si o coci 30 de minute, la foc potrivit.
  3. Intre timp prepari crema: rupi ciocolata bucatele si o amesteci cu pudra de cacao si apa, dupa care le pui sa fiarba la foc mic, pana se omogenizeaza. Amesteci galbenusurile cu zaharul si le fierbi pe baie de abur, pana se ingroasa. Amesteci apoi cele doua compozitii, apoi lasi sa se raceasca. In acest timp, freci untul spuma si il incorporezi treptat in crema racita.
  4. Pentru glazura amesteci intr-un vas, pe foc mic, cacaua, zaharul si laptele. Lasi sa dea in  cateva clocote, si cand s-a legat, adaugi unutl.
  5. Tai blatul racit in 3 foi, pe orizontala. Pui crema intre blaturi, iar deasupra peste cea de a treia foaie, torni glazura calda si imbraci tortul in glazura. Se baga tortul la frigider cateva ore, apoi se rade multa ciocolata deasupra.

Recomandari

Torturi