Tarte Tatin de mango

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarte Tatin de mango este un desert exotic de vara, foarte energizant si racoritor.

Ingrediente

    • 160 gr unt
    • 220 gr faina alba
    • 160 ml apa plata
    • sare
    • 1 lamaie
    • 200 gr inghetata cu caramel si frisca
    • 200 gr zahar brun
    • 3 mango

Instructiuni de preparare

  1. Pentru crusta tartei, se amesteca intr-un robot de bucatarie faina, untul rece taiat cuburi si sarea pana cand se formeaza firimituri mari de aluat. Se adauga treptat apa si se amesteca in continuare pana se obtine o bila de aluat care se lasa la rece.
  2. Pentru caramel, se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si sucul de lamaie pana se obtine un caramel brun. Se adauga untul taiat cubulete mici, treptat pana se incorporeaza tot, apoi se toarna caramelul in mod egal intr-o forma de tarta cu diametrul de 24-26 cm.
  3. Se curata mango de coaja si se taie felii subtiri. Feliile se aseaza in tava de copt peste caramel.
  4. Se scoate aluatul de la rece si se intinde intre doua coli de hartie de copt. Se aseaza apoi peste mango si se ajusteaza pe margini astfel incat sa nu existe crapaturi sau rupturi pe unde ar putea iesi aburi.
  5. Se pune tava la copt in cuptorul incins pana cand crusta se rumeneste (cam 30-40 minute).
  6. Pentru servire se rastoarna tarta pe un platou. Se taie felii si se insoteste cu o cupa sau doua de inghetata de vanilie sau de caramel si frisca.

Recomandari

Tarte