Tarta de Pithiviers cu caju

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta de Pithiviers cu caju este o tarta cu alune frantuzeasca, a carei umplutura o puteti prepar si cu migdale macinate.

Ingrediente

    • 130 gr unt, la temperatura  camerei
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 30 gr  faina
    • 130 gr caju decojit, nesarat, crud
    • 130 gr zahar
    • 2 oua
    • 1 galbenus
    • 2 pachete de foietaj de 500 gr
    • smantana fermentata, pentru servire

    USTENSILE:

    • tava de copt mare, tapetata cu grasime

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 20 de minute
Timp de coacere 1 ora, inclusiv timpul de odihna

  1. Macinati cantitatea de caju in robotul de bucatarie pana obtineti o textura de pesmet fin. Bateti untul cu zaharul si cu esenta de vanilie pana se obtine un amestec pufos si deschis la culoare. Adaugati treptat oul intreg si galbenusul, apoi incorporati faina si caju macinat, amestecand pana se omogenizeaza compozitia.
  2. Intindeti o bucata de foietaj si taiati un disc cudiametrul de 23 cm. Puneti discul pe tava pregatuta dinainte si ungeti foaia cu umplutura preparata,lasand neunsa o margine de 2 cm. Bateti oul ramas si ungeti cu el marginile discului de foietaj.
  3. Intindeti  restul de aluat in forma de patrat cu latura de 30 cm.Intindeti patratul prin apasare peste disc si lipiti maginile discului prin apasare. Fasonati foaia de deasupra urmand conturul foii de dedesubt. Lipiti marginile intre ele prin apasare, apoi marcati un model pr foaia de deasupra , prin zgariere.
  4. Bateti oul ramas si ungeti foaia de deasupra, apoi coaceti tarta 20 de minute la foc moderat, apoi dati focul mic si mai coaceti inca jumatate de ora, pana se rumeneste.Daca foaia de deasupra pare sa se arda, acoperiti tarta cu folie de aluminiu, fara a apasa.Cand este gata se lasa tarta 10 minute ssa se raceasca, apoi se poate servi cu o lingura de smantana.

Recomandari

Tarte