Tarta cu rosii si ceapa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu rosii si ceapa este o tarta rapida si armata, foarte usor de preparat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 250 gr aluat fraged semipreparat1 catel de usturoi
    • 3 rosii coapte, tari
    • 1 ceapa
    • 30 gr unt
    • ramurele de cimbru sau 1 lingura cimbru uscat

    USTENSILE:

    • tava termorezistenta mare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 de minute
Timp de coacere 25 de minute

  1. Intideti un disc mare de aluat cu 3 cm mai mare  decat tava de copt, si asezati- in tava.Ridicati marginile si dati la frigider in timp ce preparati umplutura.
  2. Curatati ceapa, apoi taiati-o julien.Topiti untul intr-o tigaie si caliti putin ceapa si usturoiul taiat feliute, pana cand devin lucioase, apoi asezati-le in tava, peste aluat. Taiati rosiile rondele si intindeti-le frumos peste ceapa, asezonati cu sare si iper si cimbru, apoi coaceti tarta 22-25 de minute, pana cand se rumeneste aluatul.
  3. Tarta cu rosii si ceapa se serveste calda sau rece alaturi de o salata de cruditati.

Recomandari

Tarte