Tarta cu prune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu prune este o tarta delicioasa de sezon pe care trebuie sa o incercati si dvs. Aroma prunelor in combinatie cu branza ofera o senzatie unica.

Ingrediente

    • 300 gr aluat foitaj
    • 200 rg branza proaspata de vaci
    • 200 gr zahar
    • 50 ml smantana
    • 3 oua
    • 100 gr branza telemea
    • 1 plic zahar vanilat
    • prune
    • scortisoara
    • zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se spala prunele bine, apoi se taie si se curata de samburi. Amesteca branzeturile si smantana intr-un castron mai mare, apoi freaca galbenusurile cu zaharul si toarna-le deasupra.
  2. Separat, bate spuma albusurile si adauga-le si pe ele in compozitie.
  3. Intinde foaia de aluat intr-o forma termorezistenta unsa cu unt. Toarna crema de branza si da-o la cuptor 30 de minute. Scoate, asaza prunele cat mai frumos si mai da la cuptor pentru inca 15 minute.
  4. Cand este gata, scoate tava din cuptor, las-o sa se raceasca, apoi presara zahar pudra si scortisoara si o poti servi.

Recomandari

Tarte