Tarta cu praz-varianta 1

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu praz este o delicatesa pe care o poti prepara atunci cand ai invitati. Combinatia de praz si branza de capra este inedita si ofera o savoare aparte acestei tarte.

Ingrediente

    PENRTU ALUAT:

    • 300 gr faina
    • 200 gr unt
    • 1 ou
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 kg praz
    • 100 gr bacon
    • 1 legatura ceapa verde
    • 2 linguri unt
    • 3 oua
    • 250 gr smantana
    • 150 gr telemea de capra rasa
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea aluatului, se amesteca intr-un castron,faina cu untul, oul si putina sare. Se framanta un aluat mai tare ca consistenta, din care se intinde o foaie rotunda, de 5 mm grosime. Se aseaza intr-o forma de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt,imbracand marginile. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se introduce in cuprotul incalzit, pentru 15 minute la foc potrivit.
  2. Intre timp se prepara umplutura. Se curata prazul, se spala foarte bine sub jet de apa rece si se taie marunt, iar baconul se taie feliute. Se topeste untul intr-o tigaie si se calesc. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se lasa sa se raceasca.
  3. Se adauga, peste praz ouale batute,smantana,ceapa verde tocata marunt si se omogenizeaza compozitia. Se toarna amestecul de praz in forma scoasa de la cuptor si se presara branza rasa. Se introduce din nou in cuptor pentru inca 45 de minute.
  4. Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca in forma si abia cand este rece complet se poate taia felii.

Recomandari

Tarte