Tarta cu nuci si sos caramel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu nuci si sos caramel este cu siguranta o tarta irezistibile.Se prepara rapid si contine ingrediente care fac orice desert sa fie special.Faptul ca trebuie sa stati in fata aragazului mult timp face ca acest desert sa fie preferatul dvs.

Ingrediente

    PENTRU CARAMEL:

    • 100 gr unt nesarat
    • 100 gr zahar pudra
    • 400 lapte condensat( se poate folosi si lapte integral)

    PENTRU TARTA:

    • 150 gr biscuiti digestivi zdrobiti
    • 230 gr miez de nuca
    • 75 gr unt
    • 3 banane mari coapte
    • 250 ml firsca lichida
    • 1 lingura pudra de cacao

    PENTRU SOSUL CARAMEL:

    • 125 gr unt nesarat
    • 125 gr zahar brun pudra
    • 125 ml lapte de cocos


Instructiuni de preparare

  1. Pentru a prepara caramelul se topeste untul intr-o tigaie nonaderenta, la foc mic, iar cand acesta este topit se adauga zaharul. Se amesteca continuu pana cand zaharul se topeste complet, apoi se adauaga treptat laptele condensat. Se amesteca continuu, iar cand incepe sa se ingroasa si incepe sa miroasa a caramel, se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  2. Intr-un castron se amesteca biscuitii digestivi zdrobiti cu jumatate din miezul de nuca zrobit si cu untul topit si racit. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia,apoi se toarna intr-o forma de tarta sau de tort unsa cu unt. Se apasa si se uniformizeaza pe toata suprafata,apoi se toarna caramelul preparat inainteamestecat cu bananele taiate cubulete mici sau  zdrobite. Se niveleaza si se baga tava  la frigider pentru 30 de minute.
  3. Intre timp, se bate frisca lichida cu un mixer pana se obtine o spuma tare care se intinde peste stratul de biscuiti din forma de la frigider. Se imprastie peste frisca restul de miez de nuca si se toarna in ploaie pudra de cacao si se baga la frigidre.
  4. Pentru sosul caramel. se amesteca intr-o tigaie, la foc mic, laptele de cocos cu untul si cu zaharul brun, pana se topeste. Se aduce amestecul in punctul de fierbere si se lasa sa clocoteasca 4-5 minute pana se ingroase.Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  5. Tarta se serveste insotita de sos caramel si de ce nu de o ploaie de cacao.

Recomandari

Tarte