Tarta cu mereng si crema de lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu mereng si crema de lamaie este o tarat aromata si gustoasa, pe care o puteti servi chiar si in locul tortului in zilele deosebite din viata dvs.

Ingrediente

    • 350 gr aluat nisipos dulce

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 20 gr amidon deporumb
    • 100 ml apa
    • 2 galbenusuri
    • 75 gr zahar
    • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
    • 12 gr unt

    PENTRU MERENG

    • 80 gr zahar
    • 2 albusuri

    USTENSILE:

    • forme rotunde de silicon de 10 cm
    • hartie de copt

Instructiuni de preparare

  1. Intindeti aluatul in foaie subtire, taiati-o in cercuri de 13 cm diametru , apoi asezati cercurile in formele de mini-tarte, apasand usor ca sa se fixeze bine. Fasonati marginile, intepati fundul cu o furculita, acoperiti cu folie de plastic si bagati-le la frigider pentru 30 de minute.
  2. Dublati aluatul cu hartie de copt, umpleti formele cu boabe de fasole sau bile pentru copt orb, apoi puneti formele de mini-tarte intr-o tava joasa. Coaceti-le 15 minute, scoateti boabele de fasole si hartia si lasati 5 minute la cuptor, ca sa devina crocante.
  3. Intre timp, amestecati amidonul de porumb cu zaharul, adaugand doar atata apa cat sa obtineti o pasta fina. Intr-o craticioara, fierbeti restul de apa cu coaja de lamaie, turnati-o peste pasta de amidon si ametsecati pana se omogenizeaza. Turnati amestecul inapoi in cratita si fierbeti fara clocote timp de 1 minut, amestecand cu un tel para, pana cand se ingroasa si se omogenizeaza. Luati craticioara de pe foc si amestecati treptat galbenusurile, sucul de lamaie si untul. Cu o lingura umpleti bazele cu crema de lamaie.
  4. Bateti albusurile spuma pana se inatresc complet. Adaugati jumatate din  cantitatea de zahar, cate o lingura o data, batand bine dupa fiecare cantitate de zahar adaugata, pana cand amestecul se intareste si devine lucios. Incorporati prin rasturnare restul de zahar, cu o lingura de metal. Turnati merengul peste umplutura si formati cu o lingura tepii.
  5. Coaceti tartele 20 de minute, la foc mediu, sau pana cand merengul este rumenit. Cand este gata serviti tartele cu frisca lichida sau spuma.

Recomandari

Tarte