- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu lamaie se prepara usor si este foarte racoritoare daca o serviti rece, in zilele calde de vara.
Ingrediente
PENTRU BAZA:
- 80 gr unt
- 50 gr zahar pudra
- 200 gr faina alba
PENTRU UMPLUTURA:
- 3 oua
- 200 gr zahar tos alb
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 50 ml zeama de lamaie
- 3 linguri faina
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Intr-un robot de bucatarie mixati faina, zaharul pudra si unutl, pana obtineti un aluat nisipos, care apoi il puteti in tava de copt unsa cu putin unt, repartizandu-l uniform pe fundul si pe marginile tavii. Introduceti tava in cuptorul incins, si coaceti 12-15 minute, pana se rumeneste, apoi lasati baza tartei sa se racoreasca.
- Amestecati zaharul cu ouale, coaja rasa si zeama de lamaie, si faina, amestecand pana se omogenizeaza, apoi turnati amestecul in tava. Bagati tava la cuptor 15-20 de minute sa se intareasca, apoi scoateti tava din coptor si lasati tarta sa se raceasca.
- Cand tarta este rece, inainte de a o portiona pudrati-o cu zahar.