Tarta cu branza si verdeturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu branza si verdeturi este o tarta aperitiv delicioasa, a carei aroma si gust devin mult mai intense cand este servita rece, a doua zi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 450 gr faina
    • 150 ml apa calduta
    • 1 ou
    • 25 gr drojdie
    • 3 linguri ulei

    1 lingurita cu sare
    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr branza proaspata de vaci, bine scursa
    • 150 gr cascaval ras
    • 150 ml smantana groasa
    • 1/2 legatura marar verde
    • 5 frunze de menta proaspata
    • 200 gr telemea de oi, rasa
    • 50 gr unt
    • 4 oua
    • 1/2 legatura patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare
    • salvie pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Din ingredientele  pentru aluat se framanta un aluat omogen, elastic, care se lasa apoi la dospit 30 de minute.
  2. Separat, se mixeaza cele trei feluri de branza cu untul, smantana si ouale. Apoi se amesteca cu mararul, patrunjelul si menta tocate fin, condimentand cu sare si piper, dupa gust.
  3. Se framanta din nou aluatul, se intinde in foaie, cu care se captuseste o forma de tarta. Se inteapa in mai multe locuri cu furculita, apoi se umple cu comozitia de branza.
  4. Se introduce tarta in cuptorul bine incins si se coace 50 de minute, la foc moderat.
  5. Tarta cu branza si verdeturi se serveste calda sau rece decorata cu frunze de salvie.

Recomandari

Tarte