Tarta cu branza si ciocolata- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu branza si ciocolata este desertul cel mai indragit atat de copii cat si de adulti.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 40 gr zahar
    • 70 gr margarina
    • 140 gr faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 ou

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 750 gr branza dulce
    • 3 oua
    • 200 gr zahar
    • 70 ml ulei
    • 500 ml lapte
    • 1 plic budinca de vanilie
    • coaja rasa de la 1 lamaie

    PENTRU GLAZURA:

    • 50 gr ciocolata alba
    • 50 gr ciocolata neagra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 16 portii

Timp de preparare 3 ore

  1. Pentru aluat, amesteci toate ingredientele pe care, cu o ora inainte, le-ai adus in camera de lucru. Framanti pana obtii un aluat omogen. Il modelezi in forma de bila, il invelesti in folie si il pastrezi in frigider pentru o ora.
  2. Pe planseta presarata cu faina, intinzi aluatul sub forma unui disc putin mai mare decat diametrul formei (28 cm).
  3. Tapetezi baza vasului cu hartie de copt, apoi tapetezi cu aluat baza si peretii formei. intepi aluatul din loc in loc si il coci la foc mediu, pentru 10 minute.
  4. Intre timp, mixezi toate ingredientele pentru umplutura. Scoti tava din cuptor, torni umplutura si continui coacerea pentru 40 de minute.
  5. Dupa ce tarta s-a racit, o glazurezi cu ciocolata topita la bain- marie.

Recomandari

Tarte