Tarta cu ananas si piersici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu ananas si piersici o puteti servi la desert sau la gustare, iar fructele le puteti oricand inlocui cu altele, pentru o variatie a gustului.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr faina
    • 1 lingura fecula (amidon alimentar)
    • 150 gr unt
    • sare
    • 4 linguri apa

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr zahar
    • 2 lingurite fecula (amidon alimentar)
    • 2 linguri unt
    • zeama de lamaie
    • 200 ml suc de ananas
    • 4 piersici taiate cubulete
    • 4 felii de ananas, taite cubulete

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca, intr-un vas, faina cu fecula, sarea, untul si apa. Se amesteca cu varful degetelor, destul de repede, fara sa se framante. Se intinde aluatul si se pune in forma de tarta. Se inteapa aluatul cu furculita si se coace, in cuptorul cald, timp de 10 minute.
  2. Se face crema, amestecand zaharul, fecula, untul frecat si sucul de ananas. Se fierbe crema 5 minute in bain-marie, pana se ingroasa. Se incorporeaza in crema piersicile si ananasul. Se pune zeama de lamaie, dupa gust.
  3. Se toarna crema peste tarta coapta si se baga la cuptor, 30 de minute, pana se prinde crema.

Recomandari

Tarte