Quiche cu rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Quiche-ul este una dintre cele mai gustoase si mai elegante preparate frantuzesti. Foloseste rosiile proaspete ale verii pentru a pregati un quiche de rosii

Ingrediente

    • 200 gr faina
    • 300 gr branza Cheddar
    • 200 gr smantana
    • 100 gr unt
    • 100 ml lapte
    • 10 rosii cherry
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat se framanta faina cu untul rece si putina sare. Cand aluatul a ajuns la consistenta pesmetului se toarna 2 linguri de apa foarte rece si se pune aluatul intr-o folie de plastic, se impacheteaza si se baga la frigider pentru o ora.
  2. Se scoate aluatul din folie si se intinde din el o foaie de marimea tavii, care apoi se baga la frigider pentru 30 de minute, dupa care se coace in cuptorul incins 25 de minute.
  3. Se da branza pe razatoare, se adauga ouale batute, smantana, laptele, putina sare si piper, si se toarna amestecul peste aluat. Din loc in loc se pun rosii cherry si se da totul la cuptor pentru 35-40 de minute, pana se leaga compozitia.
  4. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Tarte