Minitarte cu ciocolata- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Minitartele cu ciocolata sunt foarte gustoase, mai ales daca le serviti reci ca desert sau gustare.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 125 gr zahar tos
    • 250 gr faina
    • 1 ou
    • 1 plic zahar vanilat
    • 130 gr unt, la temperatura camerei

    PENTRU CREMA DE CIOCOLATA:

    • 200 ml frisca lichida
    • 200 gr ciocolata neagra

    PENTRU DECOR:

    • zahar pudra
    • 20 gr ciocolata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 20 minute
Timp de asteptare 30 minute

  1. Pentru aluat, se freaca galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand amestecul devine spumos. Se adauga faina in ploaie, se amesteca cu mainile, apoi se adauga untul taiat cubulete. Se desface cu degetele, apoi se pune aluatul in frigider pentru 30 de minute.
  2. Se scoate aluatul, se framanta putin si se rup bucati care se intind usor si se pun in formele de copt si se coc 15 minute.
  3. Pentru crema se pun intr-un vas frisca lichida si ciocolata si se incalzesc, la foc mic.
  4. Dupa coacere, se toarna crema in formele coapte si se lasa sa se raceasca. Se  dau minitartele la frigider aporximativ o ora si se servesc cu ciocolata rece rasa si se presara putin zahar pudra.

Recomandari

Tarte