Zupa ardeleneasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zupa ardeleneasca este un bors aromat, care se preparara mai ales iarna deoarece are un continut caloric ridicat si este foarte satioasa.

Ingrediente

    • 1 kg fasole verde cu pastai fara ata
    • 200 gr slanina alba
    • 10-12 fire ceapa verde
    • 3 rosii
    • patrunjel verde
    • 200 ml zer
    • 150 gr smantana
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti fasolea de varfuri si de cozi, o rupi bucati de 2-3 cm o speli cu apa calduta, o pui sa fiarba intr-o oala in care clocoteste 1 litru de apa.
  2. Fierbi la foc mic, pentru ca leguma sa-si lase in zeama substantele hranitoare si tot acum adaugi jumatate din verdeata.
  3. Toci marunt slanina si ceapa verde si le pui in oala la 20 minute dupa ce ai pus fasolea. Lasi cateva minute si adaugi rosiile curatate de coaja si taiate in patru. Acum pui si sare si mai lasi la fiert, la foc mic. incerci fasolea si, daca se poate consuma, pui zerul clocotit, apoi patrunjelul si
    potrivesti de sare.
  4. Tragi oala de pe foc si dupa 15 minute pui smantana batuta cu supa si servesti calda, cu paine proaspata.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri