Supa taraneasca- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa taraneasca este o supa aromata si plina de legume, pe care o puteti prepara si fara slanina, pentru un gust mai simplu si dietetic.

Ingrediente

    • 3 morcovi
    • 1 radacina de patrunjel
    • 2 ceape
    • 1 varza mica
    • 100 gr salanina afumata
    • 2 fire praz
    • 60 gr grasime
    • piper macinat
    • 200 gr fasole uscata
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fasolea se alege, se spala si se lasa la inmuiat peste noapte.A doua zi se scurge de apa si  se fierbe in apa cu sare, schimband apa de 2-3 ori, pentru a inlatura toxinele. In ultima apa, dupa ce da in fiert se adauga o ceapa curatata dar lasata intreaga si se fierbe pana cand bobul de fasole s-a inmuiat, moment in care se scurge de toata apa.
  2. Legumele se curata, se spala se taie bucatele mici si se aseaza intr-o oala la fiert.Cand zarzavatul este aproape fiert, se adauga fasolea pisata putin si slanina taiata in bucatele si usor prajita in grasime.
  3. Se lasa sa fiarba mai departe supa, la foc potrivit, inca 25-30 minute, si cand este gata se potriveste de sare si piper.
  4. Supa taraneasca se serveste calda verdeata pe deasupra si paine de casa fierbinte.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri