Supa Parmentier

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa Parmentier este o supa crema de cartofi, foarte gustoasa si aromata.

Ingrediente

    • 1 kg de cartofi
    • 1 lingura cu unt
    • 1 cana cu lapte fiert
    • 1 l supa de carne sau de legume
    • 175 gr smantana
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati cartofii, ii spalati in doua-trei ape reci, ii taiati felii mari si-i puneti la fiert in supa de carne sau de legume. Dupa 30 de minute, scoateti cartofii, ii faceti piure, subtiati cu supa, amestecati cu unt si rasturnati in supa in care au fiert.
  2. Adaugati in supa laptele dulce, sarati si trageti vasul de pe foc. Bateti smantana cu supa, amestecati si omogenizati.
  3. Serviti supa cat este calda, cu crutoane.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri