- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema din carne de pasare este o supa foarta aromata si sanatoasa, fiind ideala pentru copiii mofturosi.
Ingrediente
- 1 gaina
- 1 ou
- 150 gr smantana
- 1 lingura cu faina
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 patrunjel cu frunze
- 1 praz
- sare
- 1 lingura cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti gaina, o speli, o golesti si o pui la fiert intreaga. Arunci prima apa dupa ce clocoteste, pe foc mic, timp de 5 minute.
- Umpli oala de 10 litri cu apa, fierbi pana cand carnea se desprinde de pe oase. Fierbi in supa si zarzavatul, apoi cureti carnea, separi pieptul.
- Treci carnea si legumele prin masina de tocat, torni piureul in supa, sarezi, fierbi la foc mic impreuna cu un sos facut din unt, faina si supa calda. Dupa 10 minute tragi supa de pe foc, o servesti calda, cu crutoane de paine prajita.