Supa crema de sfecla

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa crema de sfecla este o supa foarte indragita de copii, foarte aromata si apetisanta.

Ingrediente

    • 600 gr sfecla rosie
    • 2 cartofi
    • 1 galbenus
    • zarzavat de supa
    • 200 gr smantana
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se prepara o supa de legume, in care se pune jumatate din sfecla rosie, curatata, spalata si taiata in cubulete. Sfecla ramasa se da pe razatoare, apoi se pune intr-o strecuratoare si se opareste  cu zeama de la supa de legume bine fiarta. Se da la o parte sfecla rosie rasa, dupa ce isi lasa culoarea in zeama.
  2. Legumele fierte se paseaza pentru ca supa sa fie legata. Se amesteca intr-un castron smantana cu galbensul si putin piper macinat, apoi se subtiaza cu zeama din supa strecurata, apoi se pune totul in supa adaugand sare, dupa gust.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri