Supa-crema de albituri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa-crema de albituri este o supa de vara, gustoasa si satioasa, numai buna daca o serviti rece.

Ingrediente

    • 1 telina
    • 2 radacini de patrunjel
    • 1 lamaie
    • 500 gr cartofi
    • 1 pastarnac
    • 1 ceapa
    • 2 linguri ulei
    • sare
    • patrunjel verde
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 50 minute

  1. Pune la fiert o oala cu apa rece si putina sare. Cand incepe sa clocoteasca, adauga toate legumele curatate si taiate bucati mai mari si ceapa intreaga. Adauga cele 2 linguri de ulei si acopera oala cu capac.
  2. Dupa ce au fiert legumele, indeparteaza ceapa si strecoara legumele. Paseaza legumele racoritecu un blender, iar piureul obtinut pune-l intr-o oala si subtiaza-l cu zeama in care au fiert legumele. Potriveste gustul de sare si piper si pune oala pe foc mic cat sa dea in cateva clocote.
  3. La final, acreste supa cu putina zeama de lamaie si, inainte de a o servi presara patrunjelul verde tocat fin.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri