Gazpacho cu dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gazpacho cu dovlecei este o supa rece, ideala in zilele caniculare de vara. Este o supa plina de vitamine care trebuie consumata imediat ce ati preparat-o deoarece se oxideaza foarte usor.

Ingrediente

    • 1 avocado
    • 2 catei de usturoi
    • 300 ml pulpa de rosie
    • 200 ml apa
    • 2 dovlecei tineri
    • 1 ceapa
    • 1 ardei galben
    • 1 lingura ulei de masline
    • zeama de lamaie
    • piper macinat

    PENTRU DECOR:

    • felii de lamaie
    • codite de ceapa verde

Instructiuni de preparare

  1. Se curata dovleceii si avocado de coaja, se indeparteaza samburele, se taie bucati si se mixeza cu blenderul impreuna cu pulpa de ardei, ceapa, cateii de usturoi, pulpa de rosii, o lingura ulei de masline si 150 ml de apa.
  2. Se adauga sare si piper, dupa gust, zeama de lamaie si se servetse imediat pentru a impiedica oxidarea supei. Se serveste decorata cu felii de lamaie si codite de ceapa verde sau crutoane.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri