- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba pescareasca este o ciorba care se prepara mai ales in zona Deltei unde se gasesc tot felul de pesti.
Ingrediente
- 1 kg peste marunt
- 1 kg peste mare
- 2 cepe
- 1 fir de praz
- 2-3 catei de usturoi
- 4 rosii mari decojite
- sare
- piper
- 2 linguri cu ulei
- 3 linguri cu otet
- verdeata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti pestele marunt si-l pui la fiert cu apa calda. in acest timp cureti pestele mare, il tai felii, sarezi si stropesti cu otet ca sa ramana tare. Cand pestele mic e bine fiert il racoresti, il treci prin sita, il pui iar la fiert cu: ceapa tocata, rondele de praz, usturoi taiat marunt si rosii taiate cubulete (decojite).
- Adausi putina sare in supa, condimentezi cu piper boabe si adaugi pestele mare, taiat felii. Fierbi la foc domol 20 minute, adaugi verdeata tocata fin, ulei si 2 linguri otet, apoi servesti ciorba calda, cu ardei iute alaturi si paine proaspata.