Ciorba pescareasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba pescareasca este o ciorba care se prepara mai ales in zona Deltei unde se gasesc tot felul de pesti.

Ingrediente

    • 1 kg peste marunt
    • 1 kg peste mare
    • 2 cepe
    • 1 fir de praz
    • 2-3 catei de usturoi
    • 4 rosii mari decojite
    • sare
    • piper
    • 2 linguri cu ulei
    • 3 linguri cu  otet
    • verdeata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti pestele marunt si-l pui la fiert cu apa calda. in acest timp cureti pestele mare, il tai felii, sarezi si stropesti cu otet ca sa ramana tare. Cand pestele mic e bine fiert il racoresti, il treci prin sita, il pui iar la fiert cu: ceapa tocata, rondele de praz, usturoi taiat marunt si rosii taiate cubulete (decojite).
  2. Adausi putina sare in supa, condimentezi cu piper boabe si adaugi pestele mare, taiat felii. Fierbi la foc domol 20 minute, adaugi verdeata tocata fin, ulei si 2 linguri otet, apoi servesti ciorba calda, cu ardei iute alaturi si paine proaspata.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri