Ciorba de fasole uscata cu afumatura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de fasole uscata cu afumatura este un preparat foarte gustos pe care il puteti servi atat cald cat si rece,fiind o mancare care se poate prepara si fara carne.

Ingrediente

    • 350 gr fasole boabe alba sau pestrita
    • 2 cepe
    • 1 pastarnac
    • 2 morcovi
    • 2 radacini de patrunjel
    • 2 rosii mari sau 2 linguri cu bulion de rosii
    • 4-5 tije de tarhon sau de telina
    • 100 gr costita
    • 3 carnati afumati
    • otet sau zeama de varza pentru acrit
    • 1 lingura cu sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Alegeti fasolea bob cu bob, spalati cu apa rece, lasati la inmuiat 8-10 ore(o noapte). Aruncati apa, umpleti cu apa rece cat sa acopere fasolea, lasati sa dea in clocot 1-2 min.
  2. Aruncati apa clocotita (sau pastrati-o pentru a scoate petele de grasime de pe tesaturi), umpleti oala cu 1,5 litri de apa fierbinte,apoi lasati sa fiarba la foc potrivit  jumatate de ora. Adaugati la fiert pastarnacul curatat si spalat si lasati sa fiarba in continuare pana se desface bobul de fasole.
  3. Curatati, spalati si taiati marunt morcovii, patrunjelul si ceapa si puneti-le sa fiarba cu fasolea. Sarati mancarea si cand fasolea este fiarta si se poate consuma, puneti in oala costita si carnatii calite in tigaie fara grasime, bulionul de rosii, zeama de varza data in clocot, tarhon sau telina tocate marunt.
    Daca va lipseste zeama de varza, optati pentru otet indoit cu apa.
  4. Serviti ciorba calda, cu paaine de casa sau cu mamaliga rece.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri