Bors de legume cu galuste de post

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de legume cu galuste de post este delicios, aromat si foarte revigorant...

Ingrediente

    • 2 morcovi
    • 4 cartofi
    • 1 telina
    • 1 pastarnac
    • 1 radacina de patrunjel
    • 1 gulie (daca e primavara se poate folosi spanac) cu frunze
    • sare
    • 500 ml bors
    • 2 cepe
    • 50 ml ulei
    • 3 linguri cu faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata, se spala si se taie toate legumele felii subtiri sau romburi. Se pun la fiert in apa calda, se acopera vasul, se fierb 15 minute, dupa care se pun: sare, 1 ceapa tocata si frunze de gulie (sau sfecla, sau spanac) spalate si taiate fasii late de 1 cm.
  2. Se face aluatul de galuste: se toaca 1 ceapa si se caleste in ulei, se raceste si se rastoarna intr-o farfurie adanca unde se amesteca energic cu 3 linguri pline cu faina, putina sare si apa rece pana cand se obtine un aluat ca o smantana groasa.
  3. Se ia din aluat cu lingurita si se pun galustele sa fiarba in supa de zarzavat. Dupa 15 minute se acresc legumele cu bors fiert separat, se clocotesc impreuna 1 minut.
  4. Borsul se serveste rece sau cald, cu paine uscata si 1 ceapa taiata felii alaturi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri