Bors de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de legume este un bors foarte aromat, al carei arome poate fi de fiecare data schimbata prin adaugarea de noi legume.

Ingrediente

    • 1 varza mica
    • 3 morcovi
    • 1 ceapa
    • 1 radacina de patrunjel
    • 1 telina
    • 3-4 cartofi
    • 1 l de bors
    • 1 lingura cu bulion de rosii
    • 2 linguri cu ulei
    • leustean uscat
    • 3-4 linguri cu orez
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se spala legumele, se curata de coaja, se taie cuburi mici si se lasa in apa rece cat timp se toaca varza si ceapa. Se pun intr-o oala mai mare sa se caleasca varza si ceapa.Se lucreaza cu focul mic pentru ca varza sa lase toata apa pe care o contine.  Se acopera  vasul, se   lasa      15 minute, dupa care se pun legumele, se amesteca in oala, se adauga 1 cana cu apa si se lasa sa scada tot lichidul.
  2. Se adauga 1 litru de apa incalzita pe foc, se fierbe supa incet 15 minute, se adauga bulionul de rosii desfacut in putina apa rece, sarea necesara si orezul fiert separat. Dupa 5 minute de fierbere domoala se adauga leusteanul faramitat si borsul fiert separat, se lasa 1 minut sa clocoteasca si se stinge focul.
  3. Borsul se serveste cald sau rece, cu mamaliga sau cu paine si ceapa alaturi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri