Bors de hribi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borul de hribi este un preparat ardelenesc foarte gustos, pe care il puteti incerca in zilele de post.

Ingrediente

    • 100 gr hribi uscati
    • 500 ml bors
    • 1 litru apa
    • 1 ceapa
    • 500 gr varza acra
    • 2 linguri faina
    • verdeata
    • 2 linguri ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste impreuna cu ceapa taiata marunt.
  2. Se fierb hribii, se scot din zeama, se taie marunt, se pun peste varza prajita si se toarna deasupra zeama.
  3. Se continua fierberea si cand sunt gata se toarna borsul fiert, sare si verdeata. Dupa un clocot, borsul este gata.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri