Bors de fasole muntenesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de fasole muntenesc este un preparat acru de post, pe care il puteti servi atat cald cat si rece.

Ingrediente

    • 150 rg fasole boabe
    • 1 ardei gras
    • 20 ml ulei
    • 1 legatura leustean
    • piper
    • 2 cepe
    • 2 morcovi
    • 1 litru bors
    • 1 lingurita cimbru uscat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fasolea boabe se fierbe in apa cu sare si,  se schimba apa de 2-3 ori, pentru a iondeparta toxinele.
  2. In ultima apa de fiert se pun ceapa tocata, uleiul, morcovul trecut prin razatoare si ardeiul taiat cubulete. Se sareaza usor si se lasa la fiert.
  3. Intre timp, se daborsul intr-un clocot. Fasolea dupa ce a fiert se acreste, se pune cimbru, se mai da intr-un clocot apoi se ia de pe foc.
  4. Borsul de fasole se serveste cu leustean tocat marunt si cu ceapa rosie.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri