Bors de fasole cu zeama de varza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de fasole boabe este una din retetele traditionale romanesti care se prepara in satele de la tara.Aceasta ciorba poate fi preparata si fara carne pentru zilele de post.

Ingrediente

    • 500 gr de fasole boabe
    • 1 ciolan afumat dezosat
    • 2-3 cepe
    • 1 morcov
    • 1 pastarnac
    • 1 litru de zeama de varza murata
    • cimbru
    • boia dulce
    • tarhon
    • 2-3 linguri de bulion

Instructiuni de preparare

  1. Alegi fasolea, o speli si o pui la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand apa da in clocot strecori fasolea si pui alta apa. Repeti operatiunea de 2 ori.
  2. Intre timp toci marunt legumele si le pui in oala cu fasolea cand ai schimbat ultima apa. Adaugi si ciolanul afumat taiat in bucatele mici. Pui sare, piper, boia dulce, cimbru si tarhon si lasi totul la fiert.
  3. Cand fasolea si legumele sunt fierte adaugi zeama de varza(atentie daca zeama de varza este sarata nu mai puneti alta sare la mancare) si bulionul si lasi sa mai dea in cateva clocote, dupa care opresti focul si poti adauga leustean verde tocat.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri