Bors de dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de dovlecei este mult mai gustos daca este servit rece, avand in acelasi timp si un evect revigorant.

Ingrediente

    • 4 dovlecei mici sau 1 dovlecel mare
    • 1 ceapa
    • 2-3 rosii coapte
    • 1 lingura cu ulei
    • sare
    • 2 linguri cu orez
    • 2 morcovi
    • 500 ml bors
    • leustean

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata dovleceii de coaja alba prin razuire, se spala, se taie in sferturi si se inlatura semintele. Partea carnoasa se taie cubulete, care se lasa in farfurie.
  2. La fel se procedeaza cu morcovii, se razuiesc, se taie felii pe lung, se spala, se taie cubulete. Se pun sa fiarba in 2 litri de apa calda, se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se adauga dovleceii, ceapa tocata si sarea necesara Se lasa sa fiarba cu vasul acoperit 20 minute, dupa care se pun rosiile decojite si taiate felii subtiri si orezul clocotit 2-3 minute separat si limpezit cu apa rece. Dupa alte 5 minute se acreste supa cu bors fiert separat, se da fata mancarii cu 1 lingura cu
    ulei crud si se condimenteaza cu leustean tocat.
  3. Borsul se serveste cald sau rece cu paine mai veche si cu o ceapa sparta alaturi.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri