Bors de cartofi- varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de cartofi este perfect pentru acele zile de post cand doriti sa serviti o mancare gustoasa, satioasa si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 1 ceapa
    • 1 dovlecel
    • 1 cutie mica de mazare
    • 1 morcov
    • 1/2 telina
    • 2 fire ceapa verde
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 legatura leustean
    • 1 litru bors de putina
    • 2 linguri ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 6 portii
Timp de preparare 40 minute

  1. Curata legumele, spala-le, apoi taie-le in cubulete.
    Separat, taie ceapa marunt si caleste-o in putin ulei. Adauga morcovul si lasa sa se inabuse. Stinge cu 1 litru de apa si adauga mazarea, cartofii si telina, adauga sare si lasa sa fiarba la foc mic, acoperind cratita cu un capac.
  2. Cand legumele sunt aproape fierte, adauga cubuletele de dovlecel si lasa sa mai dea in cateva clocote, apoi potriveste gustul de sare si adauga borsul fiert separat.
  3. Opreste focul daca legumele sunt toate fierte, adauga  verdeata tocata fin, apoi serveste borsul adaugand in fiecare castron si cateva rondele de ceapa verde.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri