Sos tomat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul tomat este un sos foarte gustos si aromat, perfect pentru preparatele pe baza de carne tocata.

Ingrediente

    • 1 kg oase fara maduva
    • 100 gr ulei
    • 50 gr faina
    • 1 morcov
    • 1 telina radacina
    • 1 patrunjel radacina
    • 2 cepe
    • 150 gr pasta de tomate
    • 3 linguri zahar
    • 2 foi de dafin
    • piper boabe
    • cimbru
    • 1 lingura sare

Instructiuni de preparare

  1. Legumele se curata, se spala cu apa rece, apoi se taie felii. Oasele se taie in bucati, se spala, se oparesc, se spala din nou, apoi se fierb in 3 litri de apa cu sare, timp de 4 ore.
  2. Cand supa este gata se lasa sa se racoreasca, apoi se strecoara.
  3. Legumele se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. cand legumele s-au inmuiat, se adauga faina dizolvata in putina apa rece, pasta de timoate dizolvata si ea in 150 ml de apa, piper, foile de dafin, cimbru si sare si se amesteca continuu.
  4. Se adauga supa de oase si se mai fierbe 30 de minute, apoi se paseaza, iar sosul rezultat de amesteca cu zaharul.
  5. Sosul tomat se servetse cu chiftelute sau musaca.

Recomandari

Sosuri