Sos Polette

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul Polette este un sos care se foloseste la preparatele fierte din carne alba.

Ingrediente

    • 40 gr ulei/unt/untura
    • 30 gr faina
    • 500 ml supa de carne
    • sare
    • piper alb macinat
    • 1 felie de lamaie cu coaja
    • 1 galbenus de ou crud

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul, se aduaga faina, amestecand repede, apoi se ia de pe foc, se adauga supa de carne rece, amestecand repede cu o lingura de lemn.
  2. Se adauga putina sare,piper macinat, apoi se pune iar  pe foc si se lasa sa fiarba 10 minute.
  3. Se ia sosul de pe foc, se adauga felia de lamaie cu tot cu coaja, apoi se aduaga galbenusul de ou, amestecand energic ca sa se lege bine sosul.

Recomandari

Sosuri