Sos pentru peste prajit

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul pentru peste prajit este sosul perfect pentru pestii de Dunare.

Ingrediente

    • 175 ml vin alb
    • 2 linguri cu stafide marunte
    • scortisoara pulbere
    • 1 ceapa
    • sare
    • verdeata tocata
    • visine uscate (sau alte fructe - mere, pere, prune)
    • 2 linguri cu ulei

Instructiuni de preparare

  1. Prajesti ceapa in ulei si cand s-a facut sticloasa pui pestele taiat bucati si-l fierbi inabusit cu un pahar cu apa timp de 10 minute.
  2. Adaugi apoi: vinul, fructele tocate marunt, sare, stafide spalate si fara codite, scortisoara pisata si verdeata tocata.Fierbi inca 15 minute, apoi servesti sosul cald. Pestele sa fie crap sau caras, sau chiar pastrav mai mare.

Recomandari

Sosuri