Sos olandez-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul Olandez este un sos foarte gustos,oferind preparatelor un gust aparte.

Ingrediente

    • 250 gr unt
    • 2 galbenusuri
    • 1 lamaie
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, apoi se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Untul se topeste si se elimina apa rezultata. Lamaia se spala si se stoarce de suc.
  3. Galbenusurile de ou impreuna cu sare se bat intr-un vas la bain-marie, la foc moderat, pana se obtine o compozitie omogena, lejera, avand grija sa nu se coaguleze.
  4. Se adauga treptat unutl topit, amestecand continuu. 
  5. Cand sosul este gata, se adauga sucul de lamaie si piper.
  6. Sosul olandez se serveste la preparatele din peste si legume, consumandu-l chiar in ziua prepararii.

Recomandari

Sosuri