Sos de usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de usturoi este foarte gustos si aromat, oferind preparatelor un gust desavarsit.

Ingrediente

    • 100 gr faina
    • 100 ml ulei
    • 1 litru supa de carne/oase
    • 300 gr usturoi
    • 3 linguri otet
    • 2 linguri sare

Instructiuni de preparare

  1. Faina se dizolva in 100 ml supa de carne/oase si se adauga in uleiul incalzit. Se fierb impreuna cu restul de supa circa 20 de minute.
  2. Usturoiul se curata, se taie in felii subtiri, apoi se inabuse in 50 ml de supa, se adauga totul la sos, se mai fierbe 5 minute, apoi se strecoare si se amesteca cu otet si sare.
  3. Sosul de usturoi se serveste la preparatele din carne de vita, rasol si peste.

Recomandari

Sosuri