Sos de tarhon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de tarhon este un sos foarte aromat si gustos, pe care il puteti servi chiar si a doua zi, rece.

Ingrediente

    • 100 gr tarhon verde
    • 100 gr faina
    • 50 gr unt
    • 500 ml supa de carne/oase
    • 100 gr smantana
    • 1 lingura zahar
    • 2 linguri otet
    • 1 lingurita sare

Instructiuni de preparare

  1. Tarhonul se curata, se spala, se opareste si se taie mare.
  2. Faina dizolvata in 100 ml de apa se adauga in untul topit, amestecand continuu,pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga supa de carne/oase, smantana, otet, zahar, tarhon, sare si se mai fierb 15 minute.
  3. Sosul de tarhon se servetse cald la rasolul de vita si pasare.

Recomandari

Sos de tarhon cehoslovac

Sosul de tarhon cehoslovac este un sos foarte aromat si gustos, fiind la fel de bun chiar si daca il serviti a doua zi.

30 min
4 servings

Sos de rosii pentru paste

Sunt multe retete de sos de rosii pentru paste. Aceasta reteta este baza oricarui alt sos de paste la care se poate adauga ciuperci, carne tocata sau ciar parmezan ras.

30 min
4 servings

Sos de ulei

Sosul de ulei este baza unor sosuri deosebite. Prin simpla adaugare a unor condimente precum chilli, boabe de piper verde sau sos de soia se pot obtine sosuri speciale.

30 min
4 servings

Sos de ciocolata

Acest sos de ciocolata este cel mai bun sos de ciocolata incercat pana acum. Ideal pentru inghetata, parfait, clatite, panna cotta, etc. Se face foarte simplu si il putem conserva in frigider 3-4 saptamani.

30 min
4 servings

Sos de fragi

Budincile care nu au aroma de fructe nu sunt bune decat daca se servest alaturi de putin sos de fragi. Simplu de preparat este delicios si foarte aromat.

30 min
4 servings

Sosuri