Sos de smantana-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de smantana este foarte aromat si usor de preparat, perfect pentru preparatele dietetice de vara.

Ingrediente

    • 100 gr unt
    • 100 gr faina
    • 250 gr smantana
    • 500 ml lapte
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Faina dizolvata in 200 ml de lapte rece se adauga in untul topit. Se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase, si se toarna treptat restul de lapte. 
  2. Dupa 15 minute de fierbere se adauga smantana, sare si se fierbe inca 10 minute, la foc moderat. Cand sosul este gata se strecoara.
  3. Sosul de smantna se serveste cald la preparatele din legume si carne tocata.

Recomandari

Sosuri