Sos de patrunjel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de patrunjel este un sos aromat foarte gustos, perfect alaturi de carnea rasol.

Ingrediente

    • 2 linguri cu unt
    • 2 linguri cu faina
    • 200 ml lapte nefiert
    • sare
    • 8-10 tije de patrunjel

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Spalati patrunjelul, culegeti frunzele si  prajiti-le in unt incins. Cand devin crocante scoateti frunzele, adaugati faina-intai o lingura plina, omogenizati, turnati lapte, apoi adaugati faina ramasa.
  2. Omogenizati amestecul, subtiati cu laptele ramas, sarati si fierbeti 10-12 minute la foc mic. Adaugati frunzele de patrunjel si omogenizati, apoi stingeti focul.
  3. Sosul de patrunjel se serveste langa carne rasol.

Recomandari

Sos de rosii pentru paste

Sunt multe retete de sos de rosii pentru paste. Aceasta reteta este baza oricarui alt sos de paste la care se poate adauga ciuperci, carne tocata sau ciar parmezan ras.

30 min
4 servings

Sos de ulei

Sosul de ulei este baza unor sosuri deosebite. Prin simpla adaugare a unor condimente precum chilli, boabe de piper verde sau sos de soia se pot obtine sosuri speciale.

30 min
4 servings

Sos de ciocolata

Acest sos de ciocolata este cel mai bun sos de ciocolata incercat pana acum. Ideal pentru inghetata, parfait, clatite, panna cotta, etc. Se face foarte simplu si il putem conserva in frigider 3-4 saptamani.

30 min
4 servings

Sos de fragi

Budincile care nu au aroma de fructe nu sunt bune decat daca se servest alaturi de putin sos de fragi. Simplu de preparat este delicios si foarte aromat.

30 min
4 servings

Sos de capere cu sardele

Sosul de capere cu sardele trebuie sa il incercati deoarece este foarte gustos si aromat.

30 min
4 servings

Sosuri