Sos de marar-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de marar este un sos foarte aromat si gustos, pe care il puteti servi la orice fel de carne rasol.

Ingrediente

    • 150 gr unt
    • 100 gr faina
    • 400 gr smantana
    • 3 linguri zahar
    • 200 gr marar verde
    • 2 linguri otet
    • 300 ml supa carne/oase
    • 2 linguri sare

Instructiuni de preparare

  1. Mararul verde se curata, se spala si se taie in bucati mari.
  2. Faina dizolvata in 100 ml apa se amesteca cu utul topit, se fiarbe la foc moderat, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga smantana, otetul, supa de carne/oase, zaharul, sarea, mararul si se lasa sa fiarba impreuna 15 minute.
  3. Sosul demarar se serveste cald, la rasolul de vita, pui sau peste.

Recomandari

Sos de marar

Sosul de marar desi pare greu de preparat este un sos rapid acre poate oferi un plus de aroma si gust preparatului dvs

30 min
4 servings

Sos de rosii pentru paste

Sunt multe retete de sos de rosii pentru paste. Aceasta reteta este baza oricarui alt sos de paste la care se poate adauga ciuperci, carne tocata sau ciar parmezan ras.

30 min
4 servings

Sos de ulei

Sosul de ulei este baza unor sosuri deosebite. Prin simpla adaugare a unor condimente precum chilli, boabe de piper verde sau sos de soia se pot obtine sosuri speciale.

30 min
4 servings

Sos de ciocolata

Acest sos de ciocolata este cel mai bun sos de ciocolata incercat pana acum. Ideal pentru inghetata, parfait, clatite, panna cotta, etc. Se face foarte simplu si il putem conserva in frigider 3-4 saptamani.

30 min
4 servings

Sos de fragi

Budincile care nu au aroma de fructe nu sunt bune decat daca se servest alaturi de putin sos de fragi. Simplu de preparat este delicios si foarte aromat.

30 min
4 servings

Sosuri