Sos de marar-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de marar este un sos foarte aromat si gustos, pe care il puteti servi la orice fel de carne rasol.

Ingrediente

    • 150 gr unt
    • 100 gr faina
    • 400 gr smantana
    • 3 linguri zahar
    • 200 gr marar verde
    • 2 linguri otet
    • 300 ml supa carne/oase
    • 2 linguri sare

Instructiuni de preparare

  1. Mararul verde se curata, se spala si se taie in bucati mari.
  2. Faina dizolvata in 100 ml apa se amesteca cu utul topit, se fiarbe la foc moderat, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga smantana, otetul, supa de carne/oase, zaharul, sarea, mararul si se lasa sa fiarba impreuna 15 minute.
  3. Sosul demarar se serveste cald, la rasolul de vita, pui sau peste.

Recomandari

Sosuri