Sos de capere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de capere este un sos foarte aromat, care se foloseste la preparatele cu carne alba, precum peste sua pui.

Ingrediente

    • 40 gr ulei/unt/untura
    • 30 gr faina
    • 500 ml lapte
    • sare
    • piper alb macinat
    • 3 linguri smantana
    • 1 lingura capere tocate

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul, se aduaga faina, amestecand repede, apoi se ia de pe foc, se adauga laptele  rece, amestecand repede cu o lingura de lemn.
  2. Se adauga putina sare,piper macinat,caperele tocate apoi se pune iar  pe foc si se lasa sa fiarba 10 minute, adaugand smantana.

Recomandari

Sosuri