Sos bernez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul bernez etse un sos aromat si gustos, de nelipsit la fripturile la gratar.

Ingrediente

    • 250 gr unt
    • 3 galbenusuri
    • 25 gr tarhon verde
    • 1 lamaie
    • 2 linguri otet
    • piper boabe
    • patrunjel verde
    • 1 foaie de dafin
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Untul se incalzeste usor si se separa de zer. Ouale se spala, se dezinfecteaza, setrec prin jet de apa rece si se separa galbenusurile de albusuri. Tarhonul se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Lamaia se spala si se stoarce de suc. Patrunjelul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori.
  2. Otetul amestecat cu 100 ml de apa se fierbe impreuna cu ceapa, cotoare de tarhon, foaia de dafin, sare si piper, timp de 20 de minute, apoi se strecoara in alt vas.
  3. La compozitia obtinuta se adauga galbenusurile si se amesteca la foc moderat, pana cand incepe sa se coaguleze.
  4. Untul topit si limnpezit se adauga treptat batandu-se continuu cu telul, pana se alifiaza.
  5. Se ia vasul de pe plita, se stropeste compozitia cu otet si suc de lamaie, si se adauga frunzele de tarhon si de patrunjel verde.
  6. Sosul bernez se serveste cald la preparate de vita si manzat la gratar.

Recomandari

Sosuri