Maioneza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Maioneza este un sos care se poate folosi atat in asezonarea sandvisurilor dar si ca dressing la unele salate de legume, pui sau peste.Pentru un gust mai bun este indicat sa sa foloseasca zeama de la 2 lamai, astfel maioneza va fi mai usor de digerat.

Ingrediente

    • 5 galbenusuri crude
    • 1 galbenusus fiert
    • 500 ml ulei
    • sare
    • zeama de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Ca sa reuseasca o maioneza buna, nu se foloseste ulei rece si nici oua scoase din frigider.
  2. Se preseaza bine galbenusul fiert si se amesteca cu cele crude, frecandu-le bine. Apoi, se picura cate putin ulei si se amesteca continuu, adauagand putina sare care o va face mai untoasa si o intareste.
  3. Se adauga zeama de lamaie dupa  gust, iar la sfarsit se adauga o lingura de apa fierbinte, pentru ca in acest fel maioneza se conserva mai bine mai multe zile.
  4. Daca maioneza se face chiar in ziua in care se serveste, nu se mai pune in frigider.

Recomandari

Sosuri