Sardele cu lamaie si ceapa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sardelele cu lamaie si ceapa este o salata aperitiv foarte gustoasa si plina de vitamine.

Ingrediente

    • 4-6 morcovi
    • 200 gr sardele
    • 1 ceapa mijlocie
    • 1/2 lamaie
    • 4-6 tije de patrunjel verde
    • 1 lingurita cu zahar
    • 2 linguri cu ulei de masline
    • 1 lingurita sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 40 minute

  1. Curatati morcovii de coaja subtire de deasupra, spalati si puneti la fiert pentru 20 minute in apa calda cat sa-i acopere. Cand apa da in clocot, puneti peste morcovi 1 lingurita cu sare si 1 lingurita cu zahar.
  2. Scoateti sardelele din conserva, spalati-le cu apa calduta, dezosati-le cu atentie. Asezati pe farfurii, stropiti cu zeama de lamaie.
  3. Puneti langa sardele rondele subtiri de ceapa.
  4. Scoateti morcovii si-i taiati rondele de 1-2 cm, pe care le asezati langa peste. Stropiti cu ulei.
  5. Asezati pe farfurii felii subtiri de paine prajita, decorati cu patrunjel tocat fin. Puteti folosi cu succes verdeata congelata.
  6. Serviti aperitivul in zilele cu dezlegare la peste.

Recomandari

Salate