Salata picanta cu carnati

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata picanta cu carnati este cu siguranta genul de preparat care nu poate fi preparat in zilele de vara, de aceea este indicat ca aceasta salata sa se consume in zilele de toamna tarzie, alaturi de prieteni si cei dragi.

Ingrediente

    • 2-3 buc carnati afumati
    • 1 conserva fasole rosie
    • 250 gr orez
    • 1 adrei gras verde
    • 1 legatura ceapa verde
    • 1-2 ardei chilli iuti
    • 3 catei de usturoi
    • otet
    • patrunjel verde
    • frunze de telina
    • 100 gr branza de burduf
    • ulei de masline
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se pune la fiert 750 ml de apa cu putina sare.cand apa incepe sa fiarba se adauga orezul.e acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc domol timp de 30 de minute.
  2. Separat,se caleste in 2 linguri de ulei de masline ceapa tocata, ardeiul gras curatat si taiat felii, ardeii chilli taiati marunt, usturoiul zdrobit si fasolea boabe. Se amesteca cu o lingura de lemn si se lasa sa se caleasca timp de 3 minute.
  3. Se toarna 3 linguri cu otet si se lasa sa dea in clocot, apoi se opreste focul.
  4. Intr-o tigaie antiaderenta sau pe gratar se prajesc fara ulei carnatii taiati felii.
  5. Intr-un castron incapator se amesteca orezul, legumele calite,frunzele de patrunjel si de telina taiate marunt, branza de burduf faramitata, putin ulei de masline si carnatii feliati.
  6. Din momentul in care se amesteca ingredientele, salata se serveste imediat.

Recomandari

Salate